Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Captain America: The Winter Soldier (2014)


O Captain America λόγω του ονόματος του έχει κάνει πολλούς να μην θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό. Εγώ από την άλλη, λόγω τις προϊστορίας με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και πιο συγκεκριμένα εναντίον των ναζί και των κρυφών τους όπλων τον συμπαθώ αρκετά. Ας πάμε στην ταινία που είναι και το θέμα μας. Κακά τα ψέματα από μια ταινία όπως είναι το "Captain America: The Winter Soldier", δεν περιμένουμε να δούμε ερμηνείες, αλλά κατά κύριο λόγο καταπληκτικά οπτικά εφέ και πολύ δράση. Η Marvel αυτά μας τα προσφέρει σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό και για την ακρίβεια από το πρώτο λεπτό. Επίσης, σεναριακά σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά μόνο που ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς σε περιμένει (Marvel είναι αυτή) μου φτάνει και μου περισσεύει. Το δυνατό σημείο της ταινίας όμως, όπως και σε όλες τις ταινίες της Marvel δεν είναι η ταινία αυτή κάθε αυτή αλλά η κρυφή σκηνή που κρύβει στο τέλος. Στη συγκεκριμένη ταινία όμως, είδαμε μια πρωτοπορία. Δύο κρυφές σκηνές. Μία μετά τους πρώτους τίτλους τέλους η οποία πραγματικά με 'κανε να περιμένω πως και πως την επόμενη ταινία και μία μετά το τέλος όλων των τίτλων η οποία κατά κάποιο τρόπο μας έδειξε το αυτονόητο. Μετά από όλα αυτά η ταινία μας -υπόσχεται- ότι θα ξαναδούμε των Captain America στην ταινία "Avengers: Age of Ultron"!


Παρόλο που είπα ότι σε μια τέτοια ταινία δεν κοιτάμε τόσο τους ηθοποιούς καλό θα ήταν να τους αναφέρω λίγο. Καταρχήν ο πρωταγωνιστής μας Chris Evans πλέον έχει γίνει ένα με το ρόλο του Captain America. Δεν εννοώ ότι είναι ο καταπληκτικός ηθοποιός που με τις υποκριτικές του ικανότητες σε κερδίζει. Εννοώ ότι ανέκαθεν ο Captain American ήταν ο ξενέρωτος της υπόθεσης και ο Chris Evans αυτό το πράγμα το κάνει μια χαρά. Και να φανταστείτε μου πήρε μόνο τρεις ταινίες για να το καταλάβω ("Captain America: The First Avenger", "The Avengers" και αυτή). Ο Samuel L. Jackson από την άλλη όσο και αν δε μου αρέσει ως Nick Fury, θα πρέπει να το συνηθίσω πλέον γιατί όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά αξιόλογος ηθοποιός. Εντάξει για την Scarlett Johansson ως Black Widow δε θα πω τίποτα γιατί όπως και να το κάνουμε είναι η Scarlett (κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε...). Αυτοί που πέρασαν απαρατήρητοι σίγουρα είναι ο Sebastian Stan ως Winter Soldier, ο Anthony Mackie ως Falcon και ναι πιστεύω ότι σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Robert Redford ως Alexander Pierce (άκουσον άκουσον!).



Μετά από όλα τα παραπάνω επειδή ίσως να σας μπέρδεψα αρκετά, αν δεν έχετε δει την ταινία, μπορείτε να τρέξετε να τη δείτε τώρα (Ε πως να το κάνουμε, ταινία της Marvel είναι)!


Υπόθεση:
Ο Steve Rogers (Captain America) ύστερα από τα φοβερά γεγονότα στη Νέα Υόρκη προσπαθεί να ζήσει με ηρεμία στην Ουάσινγκτον και να προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή. Όταν όμως ένας συνάδελφος του στη SHIELD δεχτεί επίθεση, ο Steve θα εμπλακεί σε μια γεμάτη ίντριγκα υπόθεση, που απειλεί να θέσει σε κίνδυνο τον πλανήτη. Έτσι, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη Natasha Romanoff -γνωστή και ως Black Widow- με σκοπό να αποκαλύψουν τη συνωμοσία, ενώ σύντομα θα αντιμετωπίσουν επαγγελματίες δολοφόνους που στάλθηκαν για να τους σταματήσουν. Μόλις αποκαλυφθούν τα βρώμικα σχέδια, ο Captain America και η Black Widow θα επιστρατεύσουν ένα νέο σύμμαχο με το όνομα Τhe Falcon. Ωστόσο, σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν απρόσμενο και τρομερό εχθρό, τον Winter Soldier. (mixgrill.gr)

Βαθμολογία: 3,75/5

Είδος:
Περιπέτεια/Επ. Φαντασίας

Σκηνοθεσία:
Anthony Russo, Joe Russo

Ηθοποιοί:
Chris Evans
Scarlett Johansson
Samuel L. Jackson
Robert Redford
Sebastian Stan
Anthony Mackie
Cobie Smulders
Toby Jones

Δείτε εδώ τα πόστερς της ταινίας.

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου